Want to know more, please click

Followers

Pages

Wednesday, December 29, 2010

Harga gotah nak dokek RM 7

Bapak sey motong 3 hari dapek RM 5++

Wednesday, December 15, 2010

Dah lamo x pogi Kg Londah menangguk ikan

Tuesday, December 14, 2010

Kelas takmir

Setiap hari Selasa malam Rabu. Ustaz Ramlan SMKAS Kuala Pilah.

Friday, December 10, 2010

Alhamdulillah aku dapat 3.63 utk sem ni

Target aku nak dapatkn 1st class. aku ada 2 sem lg.

Wednesday, December 8, 2010

Pintas talian kaut RM40,000

BATU PAHAT - Polis mengesan kegiatan satu sindiket yang licik menyamar pegawai Bank Negara atau Bukit Aman untuk menipu pemegang kad kredit.

Sindiket itu dipercayai melakukan kegiatan itu dengan kemahiran memintas talian telefon antara mangsa dengan kedua-dua agensi itu sehingga membabitkan kerugian RM40,000.
Mereka dikatakan penjenayah profesional kerana taktik sedemikian dikesan pertama kali digunakan di sini. Setakat ini polis masih belum mengenal pasti sindiket itu.
Modus operandi sindiket tersebut ialah mereka akan menghubungi pemilik kad kredit secara rambang sebelum memberitahu perbelanjaan mereka telah melebihi had ketika melancong di luar negara.
Sindiket tersebut akan menggunakan bahasa yang sering dipakai oleh mangsa ketika membuat panggilan tersebut.
Mangsa yang tidak berpuas hati kerana menyangka kad kredit mereka telah digunakan oleh pihak lain kemudian akan dinasihatkan untuk menghubungi polis Bukit Aman, Bank Negara atau bank yang menguruskan kad kredit mereka.
Apa yang mengejutkan, nombor yang diberi adalah sama dengan yang dimiliki oleh agensi-agensi tersebut.
Pada masa itulah, menurut Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ibrahim Mohd. Aris, sindiket itu akan memintas panggilan yang dibuat mangsa dan menyamar sebagai pegawai polis atau Bank Negara. Mereka berpura-pura bersedia membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi.

Tuesday, December 7, 2010

Kisah interview medsi (nak jd cikgu)

Ada 2 orang penginterview (lelaki). Interview kat UKM. Aku pun x tahu apa yg akan ditanya. Aku pun tanya calon kat situ. Dia cakap kene mengajar. Aku pun cari idea nak ajar apa? Aku dapat idea nak ajar cara baca kod perintang.
Penginterview : Asal mana?
Aku : Kuala Pilah
P : Suku apa? (Soalan yg x dapat aku nak lupa)
A : Aku pun x ingat aku suku apa
P : Dia cakap beberapa suku sampai kat suku solomak pahang
A : Baru aku ingat yg aku ni suku Solomak pahang (Itu pun nasib baik aku ingat yg ibuku pernah bgth)
Last sekali dia suruh aku kawat. Aku pun kawat la.
Sebelum keluar aku siap cakap lg kat diorang 'kalau boleh nak jd cikgu kat kuala pilah' - lagu blues gang.

Saturday, December 4, 2010

Pencuri merayu tidak dipukul


SUSPEK (kiri) gagal mengimbangi badan selepas dibelasah penduduk kampung di Kampung Gong Tok Nasek semalam.


KUALA TERENGGANU - "Kite minta maaf kite orang Ganu (Terengganu)."
Demikian rayuan seorang lelaki untuk mengelakkan dia dibelasah sebaik dicekup ketika cuba memecah masuk sebuah kedai di Kampung Banggol dekat sini pukul 1 petang semalam.
Seorang penduduk, Johari Razali, 21, memberitahu, sebelum itu, lelaki tersebut dilihat berlegar-legar di sebuah premis mencuci kereta berhampiran kedai milik rakan rapatnya itu.
Katanya, sebaik ditanya oleh orang ramai, suspek menyatakan kedai itu milik bapa saudaranya sekali gus membuatkan mereka pelik kerana suspek tidak pernah dilihat sebelum itu.
"Pemilik kedai itu tiada kerana dia ke Kuala Lumpur. Mereka kemudian menghubungi saya dan sebaik sampai saya lihat suspek telah melarikan diri dengan menaiki sebuah basikal menuju ke Kampung Gong Pak Maseh.

Friday, December 3, 2010

cincin

aparture ni ikot jgk abe, klw abe nk tgkp gmbr cincin kt jari n tepi2 bokeh guna f2 pn ok, klw nk sharp seluruh pngtin n pelamin abe kcikkn aparture (f num besar).. klw iso, indoor yg kurg cahaya 800-1000 pn ok.. (klw gne d7k up je lg, x de hal).. hehe.. cuma klw boleh try sekurg mgkin untuk elak noise, iso 800 tu blh dterima lg..lg pun ada software untuk reduice noise, cuma klw blh try minimakan..


Filter

filter yg tuan dpt UV cap kenko 2 adalah utk penahan UV je serta xnk bg lense calar...xde pnmbhan efek pe2 pon sma la gk ng cap Hoya 2...itu cume UV filter sje Click here to enlarge
filter mmg da byk jenis...kalu cam polarises 2 biasenye gna ms nk ambik pic kt sungai/tasik utk dptkan reflek yg cun pd air...kalu ND (neutral density) plak biasenye gna pd keadaan kalu kite nk gna slow shutter pd keadaan chya yg trg & die da byk gred2 bgntung pd keadaan efek yg kite nk

Penipu Top up

Aku dapat mesej dari no 6285342566501. Dia hantar "Ni p'cik guna kad orng, tolng isikan p'cik top up RM 30 di number baru p'cik ni nom dia 0128132863,pas al p'cik ade kes di balai polis boleh tak cepat sikit beli".
Aku fikir2 balik ni mesti nak auta aku ni. Nasib baik aku x top up, kalau x melayang RM 30.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...